Veselá kráva se Šunkou

Veselá kráva s kousíčky šunky bude hýčkat chuťové pohárky všech "masožroutů". Vychnutnejte si ji s křupavým pečivem ke snídani nebo kdykoli během dne - je to ideální svačinka pro celou rodinu.

  • Zdroj vápníku
  • 8 porcí
  • Váha: 120 g, váha 1 porce: 15 g
  • Sušina: 31 %, tuk v sušině: 30 %

Výživová hodnota a složení

Výživové údaje na 100 g
Energie 680 kJ / 163 kcal
Tuk 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7 g
Sacharidy 4 g
z toho cukry 4 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 2,1 g
Vápník 360 mg*
*Denní referenční hodnota příjmu 45 %
Výživové údaje na 1 porci
Energie 102 kJ / 24 kcal
Tuk 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
Sacharidy 0,6 g
z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 1,8 g
Sůl 0,32 g
Vápník 54 mg*
*Denní referenční hodnota příjmu 7 %

Složení:
obnovené odtučněné mléko, sýry, šunka (5,5%; vepřové maso, pitná voda, jedlá sůl, konzervační látka: E250, dextróza, stabilizátor: E451, zahušťovadlo: E407, antioxidant: E301), mléčné bílkoviny, tavící sůl: E452, máslo, aroma (obsahuje zvýrazňovač chuti: E621), kouřové aroma, jedlá sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová.

Často kladené dotazy

Obnovené odtučněné mléko je odtučněné mléko, ze kterého bylo pomocí procesu sušení odstraněno určité množství tekutiny pro snazší uchovávání a delší trvanlivost. Při výrobě je sušená složka zpět rehydratována do kapalného stavu přidáním pitné vody.

Tavené sýry jsou vyráběné z jednoho, anebo více druhů sýrů, které jsou vystavené zahřátí na teplotu nejméně 70 °C (u našich sýrů je záhřev na teplotu 113–140 °C) a jsou roztavené za přítomnosti tavící soli s přidáním, nebo bez přidání dalších mléčných produktů, jako je máslo, sušené mléko, syrovátka, tvaroh.

Novinkou je Veselá kráva® Lahodná, která neobsahuje žádné přídatné látky. Přestože doposud žádný vědecký výzkum nezpochybnil zdravotní nezávadnost tavicích solí, které ve svých sýrech používá, rozhodla se společnost Bel nabídnout verzi Veselé krávy®, která tavicí soli ani jakékoliv jiné přídatné látky obsahovat nebude. Po letech výzkumu se společnosti Bel podařilo úspěšně nahradit tavicí soli surovinami na bázi mléka a přitom zachovat stejné senzorické vlastnosti tavených sýrů.