Veselá kráva s Ementálem

Lahodná chuť Veselé krávy se snoubí s jemně oříškovou chutí ementálu, který tak dodá trojúhelníčkům ještě sýrovejší chuť. Namazaná na čerstvém křupavém pečivu vám vykouzlí úsměv na tváři.

  • Zdroj vápníku
  • 8 porcí
  • Váha: 120 g, váha 1 porce: 15 g
  • Sušina: 31,5 %, tuk v sušině: 30 %

Výživová hodnota a složení

Výživové údaje na 100 g
Energie 705 kJ / 169 kcal
Tuk 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,5 g
Sacharidy 4,5 g
z toho cukry 4,5 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 2,1 g
Vápník 390 mg*
*Denní referenční hodnota příjmu 49 %
Výživové údaje na 1 porci
Energie 106 kJ / 25 kcal
Tuk 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
Sacharidy 0,7 g
z toho cukry 0,7 g
Bílkoviny 2,0 g
Sůl 0,32 g
Vápník 59 mg*
*Denní referenční hodnota příjmu 7 %

Složení:
obnovené odtučněné mléko, sýry (z toho Ementál 10 %), máslo, mléčné bílkoviny, tavicí soli: E 452, E 450, E 331, E 339, regulátor kyselosti: kyselina citronová, aroma, jedlá sůl, barvivo: beta-karoten.

Často kladené dotazy

Pokud bychom ze sýru odstranili vodu, zůstane nám jen sušina, ve které je obsažen tuk. Obsah „tuku v sušině“ tedy nepředstavuje celkový obsahu tuku v sýru, ale obsah tuku jen v sušině. Hodnoty sušiny se liší u jednotlivých druhů sýru. Podle následujícího pravidla je možné přibližně vypočítat celkový obsah tuku v gramech pro různé druhy sýrů na 100 g:

Celkový tuk (v g) = tuk v sušině x obsah sušiny / 100

Průměrný celkový obsah tuku uvádíme v tabulce výživových hodnot na 100 g výrobku, kterou naleznete na obalech všech produktů nebo v popisech jednotlivých produktů v sekci Naše sýry.

Děti mohou sníst jednu porci denně, což odpovídá jedné porci mléčných výrobků. Dospívající si mohou dát dvě porce denně, neboť jejich potřeba vápníku je vyšší. V případě zdravé a vyvážené stravy uspokojí tři dávky (čtyři v případě dětí a mládeže) mléka a mléčných výrobků (mléko, jogurt nebo sýr) denně denní potřebu vápníku většiny lidí.


Máte vyplněny všechny data?
Chyba serveru, kontaktujte prosím správce
Máte email ve správném formátu?
Již jste přihlášen
Chyba serveru, kontaktujte prosím správce