Veselá kráva Šunka

Smetanový sýr Veselá kráva se šunkou Vám opravdu zachutná. Vyzkoušejte naše praktické balení se dvěma obdélníky.

  • Zdroj vápníku
  • 2 porce
  • Váha: 100 g, váha 1 porce: 50 g
  • Sušina: 31 %, tuk v sušině: 30 %

Výživová hodnota a složení

Výživové údaje na 100 g
Energie 700 kJ / 167 kcal1
Tuk 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7 g
Sacharidy 4 g
z toho cukry 4 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 2,2 g
Vápník 410 mg*
*Denní referenční hodnota příjmu 51 %
Výživové údaje na 1 porci
Energie 315 kJ / 75 kcal
Tuk 5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,2 g
Sacharidy 1,8 g
z toho cukry 1,8 g
Bílkoviny 5,9 g
Sůl 0,99 g
Vápník 185 mg*
*Denní referenční hodnota příjmu 23 %

Složení:
obnovené odtučněné mléko, sýry, smetana (7 %), koncentrát mléčných bílkovin, vepřová šunka ((3,9 %); vepřové maso, pitná voda, jedlá sůl, konzervační látka E 250, dextróza, stabilizátor E 451, zahušťovadlo E 407, antioxidant E 301), tavicí soli: E 452, E 331, E 330, máslo, aroma (obsahuje zvýrazňovač chuti E 621), kouřové aroma.

Často kladené dotazy

Mléčné minerální koncentráty se získávají ze složek mléka, například ze syrovátky, a to prostřednictvím různých fází extrakce a filtrace. Jsou bohaté na mléčné minerály, jako je vápník, což i je důvod, proč jsou označovány jako minerální látky. Mléčné minerální koncentráty se používají k výrobě tavených sýrů bez přídatných látek, podobně je tomu i v případě nové receptury Veselé krávy®.

Tavené sýry jsou vyráběné z jednoho, anebo více druhů sýrů, které jsou vystavené zahřátí na teplotu nejméně 70 °C (u našich sýrů je záhřev na teplotu 113–140 °C) a jsou roztavené za přítomnosti tavící soli s přidáním, nebo bez přidání dalších mléčných produktů, jako je máslo, sušené mléko, syrovátka, tvaroh.

Novinkou je Veselá kráva® Lahodná, která neobsahuje žádné přídatné látky. Přestože doposud žádný vědecký výzkum nezpochybnil zdravotní nezávadnost tavicích solí, které ve svých sýrech používá, rozhodla se společnost Bel nabídnout verzi Veselé krávy®, která tavicí soli ani jakékoliv jiné přídatné látky obsahovat nebude. Po letech výzkumu se společnosti Bel podařilo úspěšně nahradit tavicí soli surovinami na bázi mléka a přitom zachovat stejné senzorické vlastnosti tavených sýrů.