Rýžový tian s tuňákem

Tento recept posune vaše vaření do kuchařského Haute Couture. Rýžový tian s tuňákem a zeleninou je rafinovaný pokrm s nenáročnou přípravou. Hodí se jako hlavní jídlo, ale i jako slaný dezert pro hosty.

30 min

Ingredience (4 porce)

  • 4 trojúhelníčky sýru Veselá kráva
  • 125 g dlouhozrnné rýže
  • 2 konzervy (2 x 185 g) tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 sklenička (320 g) grilovaných paprik v oleji
  • 8 plátů sušených rajčat
  • 1 sklenička (320 g) artyčokových srdíček v oleji
  • 1 červená cibule
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Rýži vařte ve slané vodě asi 15 minut. Vodu slijte a rýži nechte vychladnout.
  2. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Zeleninu nakrájejte na malé kousky (3 kousky červené a žluté papriky si ponechte stranou, poslouží k dozdobení).
  3. Smíchejte konzervy tuňáka (šťávu předtím vylijte) a trojúhelníčky sýru Veselá kráva. Do směsi přidejte rýži a zeleninu. Dochuťte pepřem.
  4. Směsí z rýže, tuňáka a sýru napěchujte čtyři menší navlhčené zapékací misky. Nechte je zhruba hodinu odstát na chladném místě.
  5. Odstátou směs vyklopte na talíř, porci dozdobte kousky papriky. Podávejte za studena.

Náš tip: Tuňáka lze nahradit krabím masem či uzeným lososem.


Máte vyplněny všechny data?
Chyba serveru, kontaktujte prosím správce
Máte email ve správném formátu?
Již jste přihlášen
Chyba serveru, kontaktujte prosím správce