Fish and chips à la Veselá kráva

Pro milovníky anglické klasiky tu máme recept Fish and chips à la Veselá kráva. Vychutnejte si každé křupavé sousto s krémovým dipem ze sýru Veselá kráva a už nebudete chtít jinak. S pikantní pažitkou je Veselé krávě nejlépe.

1 h 10 min

Ingredience (4 porce)

  • 600 g filet z ryb s bílým masem (např. treska)
  • 6 brambor (typ B)
  • 12 trojúhelníčků sýru Veselá kráva
  • 150 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 600 ml slunečnicového oleje
  • 80 ml smetany
  • ½ svazku petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Brambory omyjte, ale neloupejte. Ve slupce je nakrájejte na velké kousky. Plech do trouby pokryjte alobalem, na něj rozložte nakrájené kousky brambor, přidejte pár kapek oleje a dochuťte solí a pepřem. V troubě předehřáté na 210 °C nechte péct zhruba 40 minut. Plech před podáváním nechte ve vypnuté troubě, aby brambory nevychladly.
  2. Vejce rozklepněte do jedné misky, strouhanku si připravte do druhé. Rybí filety nakrájejte na kousky v podobě rybích prstů. Namočte je v misce s vejcem a obalte strouhankou. Rybí prsty pak osmahněte na rozpáleném oleji (500 ml). Smažte dozlatova.
  3. Ohřejte smetanu a přidejte trojúhelníčky Veselé krávy. Ohřívejte, dokud se Veselá kráva neroztaví a směs nebude zcela hladká. Nechte vychladnout. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
  4. Podávejte spolu s rybími prsty a brambory.