Hovězí steak s karotkou

Rádi si hrajete se servírováním jídla? Tento recept je přesně pro vás – hovězí steak přelijete lahodnou sýrovou omáčkou, ledabyle naaranžujte karamelizované karotky a dozdobte cherry rajčátky i se stonkem – pokrm bude lahodit očím i jazyku.

30 min

Ingredience (4 porce)

  • 300 g hovězí svíčkové (2 plátky)
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 100 g sýru Veselá kráva
  • 100 g mrkve (ideálně baby karotek)
  • 1 polévkové lžíce cukru
  • 100 g cherry rajčátek
  • čerstvě mletý čtyřbarevný pepř
  • sůl
  • olej

Postup přípravy

  1. Plátky svíčkové posypte čerstvým rozmarýnem a osmahněte na rozpáleném oleji. Solí a pepřem ochuťte až po usmažení.
  2. V misce smíchejte smetanu na šlehání a sýr Veselá kráva, dochuťte pepřem a špetkou soli.
  3. Mrkve (či baby karotky) osmahněte na menším množství oleje, pocukrujte a cukr ještě nechte smažením zkaramelizovat.
  4. Vše podávejte s grilovanými cherry rajčátky.