Quiche Lorraine

Buďte moderní a pusťte se do přípravy Quiche Lorraine. Sýrové quiche z Francie ovládly snad již celou Evropu. Báječně chutnají a hodí se snad ke všem příležitostem – jako hlavní jídlo, na piknik či jako párty pohoštění.

40 min ,

Ingredience (4 porce)

  • 400 g listového těsta
  • 300 g slaniny nasekané na kostičky
  • 4 trojúhelníčky sýru Veselá kráva
  • 100 g strouhaného sýra
  • 3 vejce
  • 80 g crème fraîche
  • 500 ml mléka
  • hrst pažitky
  • hrst petrželky
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Listové těsto vyválejte do kulaté formy na koláč.
  2. Vajíčka rozklepněte do velké mísy, přidejte crème fraîche a přilijte mléko. Vše promíchejte, přidejte kostičky slaniny a trojúhelníčky sýru Veselá kráva. Pak vše znovu zamíchejte.
  3. Přidejte nasekanou petržel a pažitku a špetku mletého muškátového oříšku. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Touto směsí vyplňte listové těsto ve formě na koláč. Formu dejte do trouby a pečte dozlatova po dobu asi 35 minut.