Veselé pečené brambory

Roztékající se sýr Veselá kráva po bramborech pečených v alobalu? Tipuji, že už víte, co budete dnes vařit! Tímhle receptem totiž nikoho nezklamete a navíc je báječně jednoduchý. Pečené brambory chutnají skvěle z trouby i na grilu!

45 min ,

Ingredience (4 porce)

  • 8 trojúhelníčků sýru Veselá kráva
  • 8 středně velkých brambor (ideálně odrůdy Charlotte)
  • 8 čajových lžic crème fraîche
  • 4 větvičky tymiánu nebo rozmarýnu
  • čerstvé bylinky (kerblík nebo pažitka)
  • hrubá sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

  1. Brambory opláchněte a očistěte slupku (neloupejte). Zapíchněte do nich větvičky rozmarýnu nebo tymiánu a zabalte je do alobalu.
  2. Plech na pečení posypte hrubou solí, rozmístěte na něj brambory a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 45 minut.
  3. Po upečení brambory vybalte z alobalu a každý nakrojte podélně a napříč. Dochuťte čerstvě namletým pepřem, špetkou hrubé soli a čajovou lžící crème fraîche. Navrch pak položte trojúhelníček sýru Veselá kráva.

Máte vyplněny všechny data?
Chyba serveru, kontaktujte prosím správce
Máte email ve správném formátu?
Již jste přihlášen
Chyba serveru, kontaktujte prosím správce