Veselá kráva Sýr a Křup s tyčinkami s Pizza příchutí, Rodinné balení

Sýr & Křup, svačinku plnou zábavy, si můžete vychutnat i s tyčinkami s PIZZA příchutí. Lahodná chuť sýra Veselá kráva tak vynikne ještě víc. Křupněte si sýr hravý!
- Bez přidaných konzervantů, stabilizátorů a umělých aromat
- Zdroj vápníku
- Vydrží mimo lednici (vyrobeno technologií UHT)
- 4 porce
- Váha: 140 g, váha 1 porce: 35 g
- Sušina: 40 %, tuk v sušině: 45 %
Výživová hodnota a složení
Výživové údaje | na 100 g |
Energie | 1196 KJ / 286 kcal |
Tuk | 16 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 10 g |
Sacharidy | 25,5 g |
z toho cukry | 5,5 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 1,6 g |
Vápník | 570 mg* |
*Denní referenční hodnota příjmu | 71 % |
Výživové údaje | na 1 porci |
Energie | 419 kJ / 100 kcal |
Tuk | 5,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,5 g |
Sacharidy | 8,9 g |
z toho cukry | 1,9 g |
Bílkoviny | 3,5 g |
Sůl | 0,56 g |
Vápník | 200 mg* |
*Denní referenční hodnota příjmu | 25 % |
Složení:
Tavený sýrový výrobek (71,4%): obnovené odtučněné mléko, sýry (20%), máslo, mléčný minerální koncentrát, mléčné bílkoviny, tavící sůl E452, zahuštěná prokysaná syrovátka.
Trvanlivé pečivo s rajčaty a oreganem (28,6%): pšeničná mouka, slunečnicový olej, slad, rajčata v prášku (2,1%), jedlá sůl, pšeničná sladová mouka, droždí, oregáno (0,7%), přírodní aroma, kvasničný extrakt.
Často kladené dotazy
Pokud bychom ze sýru odstranili vodu, zůstane nám jen sušina, ve které je obsažen tuk. Obsah „tuku v sušině“ tedy nepředstavuje celkový obsahu tuku v sýru, ale obsah tuku jen v sušině. Hodnoty sušiny se liší u jednotlivých druhů sýru. Podle následujícího pravidla je možné přibližně vypočítat celkový obsah tuku v gramech pro různé druhy sýrů na 100 g:
Celkový tuk (v g) = tuk v sušině x obsah sušiny / 100
Průměrný celkový obsah tuku uvádíme v tabulce výživových hodnot na 100 g výrobku, kterou naleznete na obalech všech produktů nebo v popisech jednotlivých produktů v sekci Naše sýry.
Syrovátka je jednou ze složek mléka. Jedná se o kapalnou složku, která zbyde po sražení mléka během procesu výroby sýru. Syrovátka se skládá především z laktózy, bílkovin a minerálních látek, jako je například vápník.