Quiche Lorraine
Buďte moderní a pusťte se do přípravy Quiche Lorraine. Sýrové quiche z Francie ovládly snad již celou Evropu. Báječně chutnají a hodí se snad ke všem příležitostem – jako hlavní jídlo, na piknik či jako párty pohoštění.
40 min Hlavní jídlo, SvačinaIngredience (4 porce)
- 400 g listového těsta
- 300 g slaniny nasekané na kostičky
- 4 trojúhelníčky sýru Veselá kráva
- 100 g strouhaného sýra
- 3 vejce
- 80 g crème fraîche
- 500 ml mléka
- hrst pažitky
- hrst petrželky
- špetka muškátového oříšku
- sůl a pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Listové těsto vyválejte do kulaté formy na koláč.
- Vajíčka rozklepněte do velké mísy, přidejte crème fraîche a přilijte mléko. Vše promíchejte, přidejte kostičky slaniny, trojúhelníčky sýru Veselá kráva a strouhaný sýr. Pak vše znovu zamíchejte.
- Přidejte nasekanou petržel a pažitku a špetku mletého muškátového oříšku. Dochuťte solí a pepřem.
- Touto směsí vyplňte listové těsto ve formě na koláč. Formu dejte do trouby a pečte dozlatova po dobu asi 35 minut.