< Recepty
Veselý tuňákový burger
Veselý tuňákový burger to je americká klasika v moderním duchu! Podlehněte svým hříšným myšlenkám na smažené jídlo a připravte si ho ještě chutnější a navíc zdravější. Ocení to i vaši nejbližší!
25 minIngredience (4 porce)
- 8 trojúhelníčků sýra Veselá kráva
- 300 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 vejce
- 4 čajové lžičky strouhanky
- 4 čajové lžičky sezamových semínek
- 4 hamburgerové housky
- 1 rajče
- 1 červená cibule
- pár listů oblíbeného salátu
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy
- Smíchejte tuňáka bez šťávy a 4 trojúhelníčky sýru Veselé krávy. Do směsi přidejte vejce a dochuťte solí a pepřem.
- Smíchejte strouhanku a sezamová semínka. Z připravené tuňákové směsi zformujte 4 karbanátky (burgery), které obalíte směsí strouhanky a sezamových semínek.
- Burgery osmahněte na rozpáleném oleji.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, rajče na tenké plátky.
- Rozpůlené hamburgerové housky nechte chvíli rozpéct v troubě předehřáté na 100 °C. Na vrchní část namažte sýrem Veselá kráva (1 trojúhelníček na každou housku). Housky naplňte postupně plátky rajčat, cibulí a tuňákovými burgery. Nakonec ozdobte salátovými listy.
Náš tip: Vadí vám ulepené ruce? Před vytvarováním každého burgeru z tuňákové směsi si ruce navlhčete.