Decorative image
< Recepty

Veselé pečené brambory

Roztékající se sýr Veselá kráva po bramborech pečených v alobalu? Tipuji, že už víte, co budete dnes vařit! Tímhle receptem totiž nikoho nezklamete a navíc je báječně jednoduchý. Pečené brambory chutnají skvěle z trouby i na grilu!

45 min

Ingredience (4 porce)

  • 8 trojúhelníčků sýru Veselá kráva
  • 8 středně velkých brambor (ideálně odrůdy Charlotte)
  • 8 čajových lžic crème fraîche
  • 4 větvičky tymiánu nebo rozmarýnu
  • čerstvé bylinky (kerblík nebo pažitka)
  • hrubá sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

  1. Brambory opláchněte a očistěte slupku (neloupejte). Zapíchněte do nich větvičky rozmarýnu nebo tymiánu a zabalte je do alobalu.
  2. Plech na pečení posypte hrubou solí, rozmístěte na něj brambory a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 45 minut.
  3. Po upečení brambory vybalte z alobalu a každý nakrojte podélně a napříč. Dochuťte čerstvě namletým pepřem, špetkou hrubé soli a čajovou lžící crème fraîche. Navrch pak položte trojúhelníček sýru Veselá kráva.