Veselé pečené brambory
Roztékající se sýr Veselá kráva po bramborech pečených v alobalu? Tipuji, že už víte, co budete dnes vařit! Tímhle receptem totiž nikoho nezklamete a navíc je báječně jednoduchý. Pečené brambory chutnají skvěle z trouby i na grilu!
45 min Hlavní jídlo, SvačinaIngredience (4 porce)
- 8 trojúhelníčků sýru Veselá kráva
- 8 středně velkých brambor (ideálně odrůdy Charlotte)
- 8 čajových lžic crème fraîche
- 4 větvičky tymiánu nebo rozmarýnu
- čerstvé bylinky (kerblík nebo pažitka)
- hrubá sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
- Brambory opláchněte a očistěte slupku (neloupejte). Zapíchněte do nich větvičky rozmarýnu nebo tymiánu a zabalte je do alobalu.
- Plech na pečení posypte hrubou solí, rozmístěte na něj brambory a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 45 minut.
- Po upečení brambory vybalte z alobalu a každý nakrojte podélně a napříč. Dochuťte čerstvě namletým pepřem, špetkou hrubé soli a čajovou lžící crème fraîche. Navrch pak položte trojúhelníček sýru Veselá kráva.