Veselý tuňákový burger

Veselý tuňákový burger to je americká klasika v moderním duchu! Podlehněte svým hříšným myšlenkám na smažené jídlo a připravte si ho ještě chutnější a navíc zdravější. Ocení to i vaši nejbližší!

25 min

Ingredience (4 porce)

  • 8 trojúhelníčků sýra Veselá kráva
  • 300 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 vejce
  • 4 čajové lžičky strouhanky
  • 4 čajové lžičky sezamových semínek
  • 4 hamburgerové housky
  • 1 rajče
  • 1 červená cibule
  • pár listů oblíbeného salátu
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Smíchejte tuňáka bez šťávy a 4 trojúhelníčky sýru Veselé krávy. Do směsi přidejte vejce a dochuťte solí a pepřem.
  2. Smíchejte strouhanku a sezamová semínka. Z připravené tuňákové směsi zformujte 4 karbanátky (burgery), které obalíte směsí strouhanky a sezamových semínek.
  3. Burgery osmahněte na rozpáleném oleji.
  4. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, rajče na tenké plátky.
  5. Rozpůlené hamburgerové housky nechte chvíli rozpéct v troubě předehřáté na 100 °C. Na vrchní část namažte sýrem Veselá kráva (1 trojúhelníček na každou housku). Housky naplňte postupně plátky rajčat, cibulí a tuňákovými burgery. Nakonec ozdobte salátovými listy.

Náš tip: Vadí vám ulepené ruce? Před vytvarováním každého burgeru z tuňákové směsi si ruce navlhčete.